Arcade-A Portela Barro

Gisteravond nog even gezellig zitten kletsen met een Nederlandse vrouw die in Porto woont. Ze heeft een beetje haast om in Santiago te komen en had gisteren 42 kilometer gelopen. Ook weer de twee Duitse vriendinnen gesproken die we steeds tegen komen.

De prachtige natuur van vandaag maakte het vele asfalt van gisteren meer dan goed. Meteen vanuit Arcade liepen we over mooie paden met veel groen. De zon kwam al snel door, en het was zo warm. Na een mooi kapelletje, waar je zelf een stempel in je credencial kan zetten, was de keuze uit langs een weg lopen of door een soort natuurgebied. Die keuze was natuurlijk snel gemaakt, wel uitkijken met de blootliggende boomwortels. We hebben weer heel wat mooie watervalletjes gezien vandaag.

We kwamen door de grote plaats Pontevreda, een grote etappeplaats van de camino. De route stond dit keer perfect aangegeven voor zo’n grote plaats. In Pontevreda staat een mooie kerk met veel symbolen van de camino. We kregen er weer een stempel in ons pelgrimspaspoort.

Over de brug weer de stad uit, en zo weer de natuur in. We hebben zelfs een hertje gezien. Ook dit was weer een heel mooi stuk over smalle paadjes met begroeide muurtjes en bloemen aan weerskanten. Al met al een hele mooie dag.

Nu zijn we in de albergue van A Capela Barro. We waren een van de eersten hier maar nu stroomt het langzaam vol. Er hangt een gezellig sfeertje, vanavond kunnen we mee eten en het wordt vast gezellig. Ik begin de kinderen steeds meer te missen, vooral nadat we ze gistermiddag even hebben gebeld. Nog een weekje volhouden schatjes!

Afstand: 24 kilometer.

9 gedachtes over “Arcade-A Portela Barro

  1. Met veel plezier en interesse blijven we jullie volgen. Wat een schitterende foto’s iedere keer .
    En daarbij de enthousiaste verhalen. Geweldig. Nog een fijne tijd . Lieve groet van Henk en Jeanne.

    Like

  2. Schitterende foto’s van een prachtige wandeltocht. Lekker dat je vanavond zo aan kanschuiven met eten. Geniet van elkaar en van leuke mensen die jullie tegen komen.

    Like

  3. De mooie plaatjes rijgen zich aaneen iedere dag maar weer en ze
    overtreffen elkaar steeds maar weer.
    Wel fijn dat Je zo makkelijk kontakt met jullie dierbaren kunt
    hebben , een voordeel en het gemak van deze moderne tijd toch ?
    En nog een weekje lees ik en ach wat is een week. Dat is straks
    weer allemaal vergeten.

    Like

  4. Door jullie verhaal en vele foto’s genieten we op afstand mee. Wij vinden het een hele prestatie. Nog veel genieten van de etappes. Groeten van Bert en Silvia

    Like

  5. Wat gaat de tijd snel, over een week al weer naar huis. Hoelang heb je hier niet naar uit gekeken en wat een ontzettend mooie tocht. Veel wandelgenot da laatste dagen.

    Like

  6. Hoi hoi,
    Mooie foto’s en dito verhaal weer.
    En Trudy die schatjes van jullie wachten wel hoor, probeer vooral toch nu te genieten dit komt nooit meer terug! En over een weekje is het weerzien dan des te fijner!
    Komen jullie de verhalen nog eens vertellen in Nijmegen?
    Lieve groet

    Like

  7. weer prachtige fotos en een fijn verhaal,geniet er van want het is zo voorbij en straks gaan jullie met z,n viertjes lekker op vakantie hier gaat alles goed met Daan en Anna wij genieten met jullie mee en veel wandelplezier en tot morgen maar weer groetjes van Pa en Ma.

    Like

Plaats een reactie